Nieuwe directeur samenwerkingsverband Weert, Nederweert en Cranendonck

Marina Croughs, directeur samenwerkingsverband Weert, Nederweert en Cranendonck

Marina Croughs is door het bestuur van het samenwerkingsverband Weert, Nederweert en Cranendonck benoemd tot directeur. Zij volgt de huidige directeur Felix van Ballegooij op. Haar benoeming gaat op 1 januari 2022 in.

“Vanuit oog en hart voor de werkelijkheid in de klas samen toewerken naar de optimale begeleiding voor leerlingen in de regio. Ieders deskundigheid is hierbij van belang. Het geeft mij voldoening om te zien dat (oud-)leerlingen zich zodanig ontwikkeld hebben dat zij het beste in zichzelf naar boven hebben gehaald en trots zijn op wat zij bereiken.”

Momenteel is Marina Croughs als conrector leerlingen- en kwaliteitszorg deel van de schoolleiding van RSG ’t Rijks in Bergen op Zoom. Zij blijft hier deels werkzaam en combineert dit met haar nieuwe functie als directeur van het samenwerkingsverband Weert, Nederweert en Cranendonck.

Over Marina Croughs
Marina heeft haar ruime ervaring in onderwijsontwikkeling, teamvorming, kwaliteitszorg, passend onderwijs en bovenschoolse samenwerking opgebouwd in verschillende functies. Zij begon na haar studie bedrijfskunde haar onderwijscarrière als docent economie en mentor bij diverse scholen. Vervolgens was zij werkzaam als afdelingsleider vmbo. Bij haar huidige werkgever, RSG ’t Rijks te Bergen op Zoom, is zij op dit moment naast haar functie als conrector in diverse rollen bij bovenschoolse samenwerkingen betrokken o.a. als initiator en stuurgroeplid Regionale Aanpak Lerarentekort West-Brabant, lid van het directeurenoverleg, agendacommissie en de werkgroep kwaliteitszorg van het samenwerkingsverband Brabantse Wal en lid van regiegroep vsv (voortijdig schoolverlaten) West-Brabant.
Marina woont met haar gezin in Soerendonk.

We wensen Marina veel succes als directeur van het samenwerkingsverband Weert, Nederweert en Cranendonck.