Vacature: begeleidingsspecialist Passend Onderwijs én orthopedagoog/psycholoog

Het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Weert, Nederweert en Cranendonck is wegens uitbreiding op zoek naar

een begeleidingsspecialist Passend Onderwijs én

een orthopedagoog/psycholoog

‘Een ontwikkelaar die kijkt vanuit de leerling, school én regio’

De 9 scholen (en 8 schoolbesturen) in de regio Weert e.o. werken nauw samen om de doelstellingen van Passend Onderwijs te realiseren. We investeren zo veel mogelijk in de basis waardoor veel leerlingen adequaat kunnen worden begeleid in de reguliere scholen. Voor leerlingen waar dat (nog niet) voor kan zijn er voorzieningen ingericht waar zij, al dan niet tijdelijk, passende ondersteuning krijgen.

Ons samenwerkingsverband kent een bovenschools kernteam. De kernteamleden ondersteunen de scholen bij de doorontwikkeling van hun ondersteuning, dragen bij aan de schooloverstijgende koers  en adviseren de directeur van het samenwerkingsverband.

In de komende jaren ligt er een opdracht om te komen tot inclusiever onderwijs. Je draagt, samen met de scholen, bij aan het creëren van mogelijkheden waardoor we de leerling zoveel als mogelijk in de eigen school ondersteunen. Er wordt gewerkt aan een nieuw te ontwikkelen ondersteuningsplan.

Waar zijn wij naar op zoek?

Bij voorkeur zoeken we voor ons kernteam 2 nieuwe collega’s:

een begeleidingsspecialist met afgeronde lerarenopleiding (PO of VO) aangevuld met een opleiding op het gebied van (leerling)begeleiding met lesgevende, coördinerende ervaring voor 0,6 fte

én

een orthopedagoog/psycholoog met een afgeronde WO-opleiding orthopedagogiek/psychologie (of vergelijkbaar) voor 0,6 fte

Wat vragen wij?

  • Ervaring/affiniteit met het (voortgezet) onderwijs (in de regio);
  • Expert op het gebied van begeleiding (bijv. IB’er/zorgcoördinator/gedragsspecialist);
  • Combineert moeiteloos schakelen tussen verschillende niveaus (samenwerkingsverband, school, team, leerling, externe partners) met analytisch inzicht;
  • Doorziet processen, creëert kansen (ook buiten de gebaande paden) en neemt het voortouw;
  • Communicatief vaardig, doortastend zonder de relatie uit het oog te verliezen;

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een klein, proactief en informeel team. Wij bieden je een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling en uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VO. Detachering is bespreekbaar. Ingangsdatum in overleg, uiterlijk 1 augustus.

Je sollicitatiebrief, vergezeld, van CV kun je tot 18 april richten aan m.croughs@swvvo3103.nl. Eventuele vragen kan je stellen aan Marina Croughs, directeur, bereikbaar op 06-30793104.

De eerste gespreksronde staat ingepland op woensdag 20 april in de avond.